آموزش کلی جیتیمتریکس(gtmetrix)
ابتدا وارد سایت gtmetrix.com می شویم و سایت خود را وارد می نمایییم.
میپردازیم و در اموزش های بعدی سعی میکنیم به طور کامل درباره ان صحبت میکنیم خوب دوستان بزارید یه دید کلی بگیم خوب سایت جی تی متریکس برای بهینه سازی سرعت سایت است که امروزه نقش بزرگی در سئو سایت و سرعت ایندکس مطالب دارد خوب با یک عکس شروع میکینم.
این قسمت به نکات سیستم محتوا اشاره میکند و بعضی مواقع که سرور سرعت لودش پایین باشد نشان میدهدجیتی متریکس در
در این قسمت دو بخش وجود دارد PageSpeed Score امتیاز سرعت سایت است که بین ۰ تا ۱۰۰ است و از ۸۵ به بالا خوب است البته بهترین ان نزدیک صد است و دیگری YSlow Score امتیاز منابع مختلف توضیح میدهد .
Page Load Time این قسمت سرعت لود سایت را البته از سرور کانادا میگه که سرعت زیر ۲ ثانیه بکر است اما کلا از نظر سئو نباید سرعت سایت بالای ۴ ثانیه باشد Total Page Size حجم صفحه سایتتون میگه که هرچی از عکس ها و اسکریپ ها کمتر استفاده شود بهتر است چرا که وقتی ربات جستجوگر وارد سایت شما میشود زمان زیادی باقی نمیماند اگر شما از منابع زیادی استفاده کنید نمیتواند درست لینک ها و مطالب سایت را ایندکس کند من یک سایت با قالب خودش صفحه ۳ بود قالبشو عوض کردم و بهینه کردن ۲ صفحه رتبه اش بالاتر امد لینک اخر صفحه اول پس باور کنید سرعت سسایت خیلی تاثیر داره مخصوصا در شروع سایت
این قسمت اطلاعات مرورگر و سرعت به دست امده با همین مرورگر نشون میده.
به شما میگه که این اتصال از کانادا است و شاید از جاهای مختلف فرق داشته باشد
قسمت های اصلی gtmetrix
شما از طریق این قسمت میتوانید درصد بهینه شدن عکس را ببینید و نسخه بهینه شدی عکس خود را با مقدرا درصد بهینه شده با کلیک روی لینک ان دانلود کرده و در سایت خود جایگزین کنید این روش کمک خوبی به کاهش حجم قالب که بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلو بایت از نظر سئو مفید است برسید وسواس به خرج ندید مثلا باری ۱ درصد عکس های که مثلا ۵۰ درصد بهینه سازی است زا دانلود و جایگزین کنید به عکس زیر نگاه کنید.
خوب این قسمت همان طور که از اسمش پیداست مربوط به فایل های جاوا اسکریپ قالب میشه برای بهینه کردن این قسمت به طور کلی سعی کنید در قالبتون از جاوا اسکریپ استفاده نکیند یا حداقل کم استفاده کنید بهینه کردن این بخش شاید خیلی زمان بر شود و ارزش ندارد.
به طور کلی کش به حجمی از اطلاعات گفته میشود که روی مرورگر کاربر ذخیره میشود تا کاربر برای هر بار وارد شدن به سایت شما دوباره انها را دانلود نکند به خاطر همین است وقتی شما وارد سایتی میشود وقتی دوباره وارد همان سایت میشود سرعت مثل نور دارد البته بعضی سایت ها !!! باید برای این بخش برای موارد مختلف اعتبار تعیین کنید.
این قسمت شما باید دقت کنید این قسمت به شما اموزش میده که فایل سی اس اس(css) بالاتر و قبل از فایل های جاوا اسکریپت قرار دهید.
در اخر فایل های استاتیک شما علامت ؟ وجود داره.علامت سئوال در آدرس باعث میشه که اون فایل در کش مرورگر قرار نگیره و در هر بار بازید از سایت، باید دوباره از سرور فراخوانی شه. برای حل این مشکل میتونید یا بصورت دستی علامت سوال را از انتهای نام فایل حذف کنید.
برای این قسمت اگر مدیران وب سات ها چند فایل استایل خارجی داشتن اصلی رو در سمت HTML سایت فراخوانی میکنن و بقیه با دستور “(“import url(“your file adress.css@” از داخل اون فایل استایل اصلی بارگزاری میکنن. اینکار یکی از اشتباهاتی هست. برای رفع این مشکل کافیه به آدرسی که GTMetrix داده برین و اون بخش مربوط به @import رو حذف کنین و فایل رو ذخیره کنید. بعد به Head سایتتون برین و با دستور زیر اون هارو جداگانه فراخوانی کنین و یا اینکه اگه امکانش بود با هم ادغام کنین.
ففایل های استایل و جاوا اسکریپت خارجی شما اگر خرد یا کوچک باشد این بخش میگوید که محتوای آنها را کپی و در بخش head سایت قرار دهید .
با حذف بخش توضیحات اضافی قالب را بهینه کنید.سایت در بخش optimized version مقابل هر آدرس, آدرسی برای دریافت کدهای بهینه شده را هم به شما نشان می دهد , بهتره از فایل های خود یک بک آپ بگیرید و بعد این نسخه های بهینه شده را جایگزین آنها نمایید.
با حذف بخش های اضافی مثل توضیحات حجم کدهای “اچ تی ام ال” را بهینه کنید. البته خودش یه نمونه کد بهتون میده برای این کار که نباید در سایتهایی که از وردپرس و یا هر سیستم مدیریت دیگه ای استفاده میکنن استفاده کنین . خوب بزارید توضیح بدم چون این کد بهینه شده بعد از کامپایل ایجاد شده و وفقط یک صفحه ایستا هست. بهترین روش به صورت دستی هست ولی کلا توصیه نمیشه برای سایتهایی که در سمت سرور کامپایل میشن این کار رو انجام داد.
با این ابزار میتوانید فایل ها یا تصاویری که در سایت استفاده کرده اید ولی وجود ندارند را ببینید و درست نمایید.
وقتی این حالت به وجود میاید که کارکتر فایل یک افزونه را در کدها مشخص نکرده اید.
وقتیاین مورد در سایت هایی دیده می شود که بارگزاری سایتتان را به بدون wwwبه کمک فایل .htaccess بسته و قفل کرده اید.
قابلیت “جی زیپ” فایلهایی که از سمت سرور به مرورگر ارسال میشه به صورتفشرده کرده شده و ان را به مرورگر ارسال میکنه و میزان حجمی که در مرورگر کاربر باید لود شه کمتر میشه .میتوانین از افزونه های “gzip” یا wp rocket استفاده کنید.خیلی مهم است.
این قسمت به همیشه اپ یا پویا بودن سرور بر میگرده که تو اکثر سرور ها هم مناسب هم فعاله اگر درصدش کمه میتونید با پشتیبای هاستتون صحبت کنید که با قرار دادن کدش در فایل اصلی هاست ان را فعال کند.
در این بخش جی تی متریکس لیستی از فایلهایی که بهتر در مرورگر ذخیره شود رو نشون میده.
شما بهتره که ریدایرکت هایی که تو سایت انجام دادین رو به کمترین مقدار برسونین. بهتر یشتر مواقع در هنگام استفاده از فرم تماس با ما در سایت ها می بینین نوشته بعد از چند ثانیه به صفحه بعد منتقل میشین،باید از این نوع استفاده نکند یا ریدایرکت های صفحات ۴۰۴ که بسیار زیاد است.
شما میتوانید با این بخش تعداد درخواست هایی که برای بارگزاری عکس ها ، فایلهای استایل و به سرور ارسال می شوند را کاهش دهید.
شما میتوانید به وسیله این اخطار که فایل استایل خودتان را در بخشی خارج ازهد سایتتان بخوانیدبرای حل این مشکل کافی است بخشی را که اخطار داده است را به قسمت هد سایت منتقل کنید.
در این قسمت فایلهایی را نشان می دهد که محتوای مشابهی دارند ولی لینک های مختلفی به آنها داده شده است. برای رفع این مورد از یکی از لینک ها را استفاده کنید.
در این قسمت اگر تصویری را در سایت داشته باشید که اندازه اصلی آن با اندازه ای که از طریق سی اس اس به آن نسبت داده باشید متفاوت باشد. با این قسمت شما نشان داده می شود. حتما باید اندازه تعیین شده را حذف کنید و یا اینکه عکس را در همان اندازه ای که استفاده کنید.
وقتی که یا نوع کاراکتر فایل نشان داده شده ، درج نشده باشه و یا اینکه از چند نوع متفاوت به صورت یکجا قرار گرفته باشد.
میگوید نوع کاراکتر را مشخص نکرده اید. مثلا برای سایتهای فارسی کد بالا را به فایلهایی که نشان می دهد بیافزاید.
با این بخش لیست تصاویری که ابعاد کوچکی دارند یا حجم آنها کم می باشد را نشان می دهد.
این اموزش به شما میگه که فایلهای جاوا اسکریپتی که باعث ایجاد تعارض بین فایلهای جاوا اسکریپت را مشخص میکند. باید بارگزاری انها را دیرتر کنید یا به تاخیر بیاندازید.
شما وقتی یک فایل را بارگذاری میکنید فقط از سرور شما اطلاعات به کاربر میرسد حال اگر این اطلاعات از جاهای مختلف و از نزدیک ترین سرور های به این کاربر بیاید سرعت سایت را چند برار میکنید شاید چیز شبیه به اینترنت دانلود منیجر شما میتوانید از افزونه های مختلفی استفاده کنید اما یک روش خوب سایت cloudflare است که به صورت رایگان این کارو براتون انجام میده.
این گزینه میزان لود شدن فایل کش میگه.با زدن روی اون میتوانید بفهیمد چه فایلی در کش مزوزگز ثبت نمیشود یا دیرتر لود میشود این قسمت همیشه باید جایگاه ها فونت ها را درست کنید.
در این جا به شما میگه که تا جایی که ممکنه فایلهای یکسان مخلوط کنید. بهترین افزونه برای این بخش افزونه autoptimize که بروی روی سرعت سایت اثر خوبی دارد.البته با بعضی افزونه کر نمیکند مثل wp rocket.
به شما میگه که وقتی از تگهایی مثل a یا img تو کدهاتون استفاده کردین مقدار صفت لینک و یا مقدار آدرس اونها رو بدون مقدار ول نکنید.
این هم در قسمت اول توضیح داده شد مشابه است.
Minify JavaScript and CSS این قسمت توضیح داده شد.
در این جا روش حلش اینه که بری تو کدها بین لینک ها بگردی و هر آدرسی رو که صفحه رو به آدرس جدیدی ریدایرکت میکنه حذف کنین. البته نه هر صفحه ای!! اونها که بی استفاده است نه ریدایرکت اصلی را.
در این قسمت برای اینکه از لود کردن پیج برای بارگزاری اطلاعات عصبی شدین و رو به استفاده از اجاکس تو جی کوئری آوردین , این گزینه به شما میگه این کدها رو هم در کش مرورگر ثبت کنیدباعث افزایش سرعت میشه
در این جا GTMetrix خواندنی که برای بارگزاری فایل های استایل انجام میدید رو به بخش هد سایت منتقل کنیند.
در این جا میگه فایلهای جاوا اسکریپت رو در اخر بالای تگ انتقال بده. با وجوئ این تغییر ابتدا سایت بارگزاری بشه بعد بره سراغ فایلهای جاوا اسکریپتکه این خیلی خوب است
جی تی متریکس برای کاهش حجم ابتدا فایل های یکسان استایل ,جاوا اسکریپت توابع یکسان داخل اونها رو پاک کنید.
در این جا gtmetrix فیلتر AlphaImageLoader جایگاهشو جایی میدونه که بخواهد از تصاویر شفاف استفاده کند.
این قسمت میگه بخش های که پاک شدن باید کلا remove بشن است سایت و گوگل وبمستر تولز.
gtmetrix سعی کنید کمتر از dom استفاده کنید.
با کمک اچ تی ام ال سایز تصاویر خودتون مشخص نکنید چون این قابلیت ندارد.
gtmetrix استفاده بی رویه از کوکی ها در سرور نه تنها با افزایش سرعت نمیشود باعث کاهش نیز میشود.
اگر با آجاکس کار میکنید و درخواستی رو ارسال میکنید از متد GETاستفاده کنید.
شما از عباراتی که در سی اس اس برای ببهینه سازی سایت با مرورگر ها مخصوصا اینترنت اکسپلور وجود داررد کمک نگیرید.
استفاده کنید از یک ایکون استاندارد برای favicon سایتتون که بهتر است.
منبع : علیرضا ادبی از تیم سئو ماوی,7 ساله در زمینه سئو و بازارایابی اینترنتی فعالیت کردم و سئو را به صورت طبیعی میپسندم.